Houtraad

Interieur meubels op maat, zonder nonsens

Pack ’t Hout, één van vijf dagbestedingsplekken van Pack & Zo.

Pack ’t Hout is een dagbestedingswerkplaats die zich bezighoudt met de verschillende facetten van houtbewerking en die werk biedt aan mensen die niet in het reguliere arbeidsproces passen of dreigen tussen wal en schip te geraken. Vandaar dus de titel: houtbewerking met een maatschappelijk karakter!

Pack ’t Hout biedt een beschermde omgeving waar basisvaardigheden op het gebied van arbeid (ritme en inzet) en ervaring kunnen worden opgedaan. Er wordt gekeken naar de persoonlijke ontwikkeling en daar waar nodig worden de werkzaamheden daarop aangepast.

 

Mogelijkheden werknemers

Onderschat niet wat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen! Dat ervaren wij dagelijks. Vaak wordt gekeken naar de beperkingen van onze groep medewerkers – naar werkzaamheden die ze niet kunnen doen – maar wij leggen de focus juist op wat ze wel kunnen; en kijken liever naar de mogelijkheden! Uiteraard wel in het kader van sociale activering, dagbesteding en re-integratie.

Bij de intake wordt al gekeken naar die mogelijkheden en daarbij passende dagbesteding gezocht (intern of extern). Iemand die op de houtbewerkingsafdeling (locatie Franeker) wordt geplaatst, wordt gecoacht in het herstellen of maken van houten producten en zo ontstaat er ook af en toe een nieuwe product. De houten fietstassen zijn daar een voorbeeld van.

Afwisselende werkzaamheden

Onder enthousiaste aanvoering van René de Raad (werkbegeleider en bedenker van de houten fietstassen) maken onze medewerkers dagelijks, op basis van orders uit de markt, verschillende soorten houten producten. Iedere klant heeft immers weer andere wensen voor wat betreft de uitvoering en bedrukking, waardoor het werk van onze medewerkers afwisselend is en blijft.

Voor onze medewerkers die werkzaam zijn op de houtbewerkingsafdeling vergroot dit tevens de kans op een reguliere baan. We vertrouwen daarbij op de mensen zelf en onze begeleiders, maar ook op de participatie wet, die van grote bedrijven verlangt om een bepaald percentage van ons type werknemers in dienst te nemen.

Handelsmerk met maatschappelijk karakter

Misschien nog goed om te vermelden is dat Pack`t Hout een geregistreerd handelsmerk is van Pack & Zo.

Wijnkistjes in verschillende soorten hout, maten en design

Groot aanbod houten fietskratten en fietstassen

Dienbladen groot en klein met of zonder print

Planten, wijn en bierdragers

Klokken van steigerhout of met een bedrukte afbeelding

UA-129932757-1